joi, 7 aprilie 2011

Cel mai destept om din lume are un IQ de 230!

    
                       
Tao Terrence este un australian de 36 de ani care are un IQ de 230 si este cel mai destept om din lume.El a  demonstrat că este un geniu încă de la 8 ani, când a obținut un rezultat de 760 la un examen SAT(Teste de Aptitudini Scolare).
    Tao a intrat la liceu la 8 ani și la 11 ani participa la competiții inrernaționale de matematică, unde a câștigat bronz în 1986, argint în 1987 și aur in 1988. Australianul a declarat că a învățat să citească de la serialele Seasame Street, iar IQ-ul sau a fost evaluat la 230 de către Institutul Davidson.
    La 10 ani, participa la Olimpiade Internationale de Matematica, trei ani la rand, reusind sa castige locul III, locul II si respectiv locul I, in ani diferiti.
    Ani mai tarziu, mai precis la 20 de ani, Tao obtinea un doctorat la Universitatea Princeton, iar patru ani mai tarziu devenea cel mai tanar profesor de la UCLA.
    Fratii sai sunt, de asemenea, olimpici internationali la matematica si locuiesc alaturi de el, in Australia.
   Tatal sau este medic pediatru, iar mama sa si-a dat doctoratul in fizica si matematica la Universitatea din Hong Kong, urmand apoi o cariera de profesoara de matematica.
    Tao  Terrence  a castigat numeroase premii de-a lungul timpului.In 2007 el a fost numit de catre australieni "Omul Anului", iar in 2010 a publicat peste 180 de lucrari de cercetar pentru care a fost recompensat cu 13 premii.   

    Tao Terence este casatorit cu Laura, inginera la NASA, si au împreuna un baiat în varsta de aproximativ 5 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu