vineri, 25 martie 2011

Incredibil, dar adevărat! La universitatea de stat din Galaţi există profesori care iau salarii de zeci de mii de euro. Lunar!


         Chiar daca se zvoneste ca profesorii au salarii mici, iata ca exista si exceptii de la aceasta regula.Este cazul unui profesor care a incasat in februarie aproape 15000 de euro din activitate de cercetare.UE a direcţionat pentru salariile celor implicaţi în proiectele POSDRU, nu mai puţin de 1,2 milioane de lei.
       „Ce trebuie să ştiţi este că nu este niciun leu de la bugetul de stat sau din sumele încasate de la studenţi. Toţi banii vin de la Uniunea Europeană, prin proiecte POSDRU. Sumele sunt într-adevăr mari, dar sunt pe măsura muncii oamenilor", afirmă rectorul Universităţii „Dunărea de Jos" din Galaţi, Viorel Mânzu.
     „Nu sunt oamenii rectorului, aşa cum s-ar putea interpreta! Toţi cei implicaţi în astfel de proiecte au un traseu destul de dificil, trebuie să fie profesionişti pentru a avea acces la aceste proiecte. Sumele sunt mari pentru că mulţi dintre cei de pe listă sunt implicaţi în mai multe proiecte simultan", mai spune şeful Universităţii din Galaţi.   
   

Sursa:Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu